Δε θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο

4 Ιουλίου 2012  (Real fm 97,8)

Κεδίκογλου: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

“Είναι ειλημμένη απόφασή μας να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο περαιτέρω θυσίες, γιατί οι Έλληνες δεν αντέχουν παραπάνω. Απ΄ εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι με την παρουσίαση των ακριβέστατων, αναμφισβήτητων στοιχείων για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους δείκτες για την ύφεση και την ανεργία θα μπορέσουν να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι ορισμένα μέτρα δεν έχουν νόημα να προχωρήσουν. Άλλωστε το οικονομικό όφελος από την απόλυση 15.000 ανθρώπων νομίζω ότι είναι μηδαμινό.”

01 Μαρτίου 2013

Στουρνάρας:  Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά το τέλος της συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Πρωθυπουργό.

«Είπαμε όχι, ό,τι έχουμε πει ισχύει», απάντησε ο υπουργός στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν θα γίνουν απολύσεις.

 

13 Μαϊου 2013 (Eτήσια ΓΣ του ΣΕΒ)

Σαμαράς: Το 2013 τελειώνουν τα δύσκολα, δεν θα υπάρχει μνημόνιο σε 2-3 χρόνια
«Ήδη, για φέτος προγραμματίζονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απόλυτα συμβατές με το Σύνταγμα και το υφιστάμενο νομικό καθεστώς. Απομάκρυνση επίορκων, κοπανατζήδων, ανθρώπων που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά ή που καταργούνται οι θέσεις τους, μια που συγχωνεύονται ή καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί.
Δεν αφορά αυτό τη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο. Η μείωση θα γίνει σταδιακά μέσω του κανόνα 1 προς 10. Η υποχρεωτική απομάκρυνση μερικών χιλιάδων προσωπικού θα γίνει για την ανανέωσή του προσωπικού του δημοσίου. Θα φύγουν ακατάλληλοι ή επίορκοι και στον ίδιο αριθμό θα προσληφθούν αξιοκρατικά νέοι άνθρωποι που έχουν επιτύχει στο ΑΣΕΠ και παραμένουν για χρόνια αδιόριστοι. Θα ήθελα να δω ποιος θα βρεθεί τότε να υπερασπιστεί την απομάκρυνση των ακατάλληλων και τον ταυτόχρονο αξιοκρατικό διορισμό νέων από το ΑΣΕΠ. Είπαμε ότι σπάμε ταμπού και το εννοούμε».

15 Μαρτίου 2013

Σαμαράς από Βρυξέλλες: Χαράτσι και το 2013, απολύσεις το 2014

Όσον αφορά στις απολύσεις στο Δημόσιο, προανήγγειλε απομακρύνσεις υπαλλήλων το 2014, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αξιολόγησης των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων. «Το 2014 θα δούμε ποιες θέσεις θα πρέπει να καταργηθούν, στόχος μας να επικρατήσει λειτουργικότητα και αξιοκρατία».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για απομάκρυνση επίορκων, «κοπανατζήδων» και ατόμων που δεν προσελήφθησαν με αξιοκρατικά κριτήρια, ενώ για να «χρυσώσει» τ ο χάπι, υποστήριξε ότι η απομάκρυνσή τους θα επιτρέψει τη είσοδο στο Δημόσιο ατόμων που έχουν πετύχει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

16 Ιουνίου 2013 (ομιλία του στο Ναύπλιο)

Σαμαράς: Δεν υποστηρίζω μαζικές απολύσεις

«Δεν υποστηρίζω μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά κάποιες, έστω και συμβολικές αποχωρήσεις, πρέπει να υπάρξουν και από το Δημόσιο. Και εδώ η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακριά».

*Πουθενά στο Ζάππειο 1 και 2 δεν αναφέρονται απολύσεις. Μόνο «νοικοκύρεμα» του δημοσίου και περικοπή της σπατάλης

Author: Κ Π

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>