Συμφωνίες Τσίπρα-Πούτιν

Συμφωνίες Τσίπρα-Πούτιν:

Μια επιτυχία που τρελαίνει νεοφιλελεύθερους και Γερμανοκράτορες

Η «αμήχανη οργή» ορισμένων ευρωπαϊκών κύκλων και, όλως τυχαία, κυρίως Γερμανικών, υποδηλώνει πολύ χαρακτηριστικά τον τρόπο που αντιμετώπιζαν μέχρι χθες την Ελλάδα: ένα προτεκτοράτο με περιορισμένη εθνική αυτονομία. Είναι άκρως ενδεικτικό αυτής της πραγματικότητας, το γεγονός ότι ορισμένοι κύκλοι χαροποιούνται όταν η Μέρκελ συναντά τον Πούτιν και στην κυριολεξία αφρίζουν από το κακό τους όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, πράττει ακριβώς το ίδιο.

Οι ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με όλες τις χώρες, αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο και αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά πάνω από όλα εθνικό καθήκον για την Ελλάδα. Ειδικά όταν πρόκειται για την Ρωσία, μια μεγάλη δύναμη με την οποία η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χωρίσει, αλλά πολλά να κερδίσει και με την οποία διατηρεί ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς. Προφανώς αυτό θα γίνει στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών θεσμικών δεσμεύσεων της Ελλάδας, αλλά είναι απορίας άξιον γιατί αυτό το αυτονόητο πρέπει να υπενθυμίζεται όταν πρόκειται για μια αριστερή ελληνική κυβέρνηση και παραλείπεται όταν πρόκειται για μια νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεσία!

Η υλοποίηση των όσων συμφωνήθηκαν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα θα δώσει στην Ελλάδα μια ανάσα και θα ενισχύσει τις προϋποθέσεις εξόδου από την παρατεταμένη ύφεση. Η Κοινωνία Πρώτα στηρίζει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που αποσκοπούν να επιταχύνουν την έξοδο από την κρίση και να ενισχύσουν την υπόσταση της χώρας μας στο διεθνές στερέωμα.

Αθήνα, 10 Απριλίου 2015

Author: Κ Π

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>