Στηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα με όρους αποτελεσματικότητας και αξιοκρατίας

Στηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα με όρους αποτελεσματικότητας και αξιοκρατίας

Η Κοινωνία Πρώτα καλεί όλους τους πολίτες, που πιστεύουν στην ανάγκη αλλαγής πορείας προς μια κατεύθυνση κοινωνική και πατριωτική, να επιλέξουν τα ψηφοδέλτια που συγκροτήθηκαν υπό την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, τονίζουμε την ανάγκη μιας νέας πνοής για να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις, τις οποίες διαπιστώσαμε την τελευταία περίοδο.
1. Το κυβερνητικό έργο πρέπει να επιταχυνθεί και να αποκτήσει ξεκάθαρα ριζοσπαστικά προοδευτικά μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά, ώστε να γίνει πραγματικότητα η ρήξη με τις παθογένειες και το στρεβλό παρελθόν. Αναγκαία προϋπόθεση είναι η υπέρβαση της κομματικής λογικής και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυθεντικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και κινήσεις πολιτών. Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί πλέον να αποτελεί άλλοθι για οποιαδήποτε καθυστέρηση ή έλλειψη τολμηρών βημάτων.
2. Οι στρατηγικές επιλογές απέναντι στους εταίρους μας προφανώς πρέπει να αποβλέπουν σε συναινετικές λύσεις, αλλά ταυτόχρονα οφείλουν να μην μας καθιστούν δέσμιους του νεοφιλελεύθερου αυταρχισμού των κυριάρχων κέντρων εξουσίας της ΕΕ. Διεκδικήσεις όπως αυτή του Κατοχικού Δανείου οφείλουν να παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής Κυβέρνησης.
3. Η πολιτική των συμμαχιών πρέπει αφενός να αποκλείει οποιαδήποτε έρπουσα παλινόρθωση των δυνάμεων και ατόμων που ευθύνονται για την κρίση, αλλά ταυτόχρονα οφείλει να έχει διαφανή και αξιοκρατικό χαρακτήρα, ο οποίος θα διατυπώνεται σε όλες τις πολιτικές διαδικασίες, όπως συγκρότηση ψηφοδελτίων, κυβερνητικό επιτελείο κλπ.

Μόνο υπό αυτούς τους όρους θα αποκτήσει τον ουσιαστικό της χαρακτήρα η διακυβέρνηση της Αριστεράς.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Κοινωνία Πρώτα θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της.

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Author: Κ Π

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>