Συνάντηση της «Κοινωνίας Πρώτα» με τον πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε, σε θερμό κλίμα, η συνάντηση του Οδυσσέα Βουδούρη, ως εκπροσώπου της πολιτικής κίνησης «Κοινωνία Πρώτα», με τον πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Pierre Laurent. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των εγχώριων και διεθνών επαφών που διεξάγει η Κοινωνία Πρώτα, μετά την επίσημη συγκρότησή της στις αρχές του έτους.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ανάλυση της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, και ειδικά στην Ελλάδα και στην Γαλλία, με την συνεχιζόμενη εφαρμογή των αδιέξοδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ο Οδυσσέας Βουδούρης ενημέρωσε τον επικεφαλής του ΚΕΑ για την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει σήμερα την Ελλάδα αλλά και για τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, καθώς και τις ελπίδες για την εφαρμογή μιας πολιτικής εξόδου από την κρίση, που διαμορφώνονται εν όψει των επικείμενων εκλογών. Ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΚΕΑ για τη στρατηγική συμμαχιών που προτάσσει η Κοινωνία Πρώτα και τη συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα που είναι μέλος του ΚΕΑ.

Ο Pierre Laurent εξήγησε εκτενώς την μέχρι τώρα πορεία και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΑ, το οποίο περιλαμβάνει τακτικά μέλη, μέλη-παρατηρητές και, όπως θέσπισε πρόσφατα, συνεργαζόμενα μέλη. Ως Γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, περιέγραψε την γενικευμένη απογοήτευση του Γαλλικού λαού από την πολιτική της κυβέρνησης Ολλάντ καθώς και τις εναλλακτικές προτάσεις και την πολιτική συμμαχιών που διεξάγει το Γαλλικό ΚΚ με τους συμμάχους του Αριστερού Μετώπου και άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης εκδήλωσε το ενδιαφέρον της Κοινωνίας Πρώτα για την συνεργασία με το ΚΕΑ και συμφωνήθηκε να συζητηθεί το θέμα σε μια επόμενη συνάντηση, η οποία ενδεχομένως θα γίνει στην Ελλάδα.

Η συνάντηση ήταν αφορμή να αναφερθούν και οι δυο συνομιλητές σε κοινά πολιτικά βιώματα, καθώς ο Οδυσσέας Βουδούρης υπήρξε μέλος του ΓΚΚ επί 20ετίας, την περίοδο που ζούσε στην Γαλλία, και με τον Pierre Laurent συνυπήρξαν μέλη της UEC, φοιτητική οργάνωσης του κόμματος.

Author: Κ Π

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>