Οδυσσέας Βουδούρης: «Είμαι βαθιά ευτυχής που ζω αυτή την ιστορική στιγμή»

SYRIZAOrkomosiaΟι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν είναι απλά η νίκη ενός κόμματος ή μιας παράταξης. Είναι η νίκη της ελπίδας ενός λαού που απελευθερώνεται από το «σύνδρομο του σοκ», το οποίο του δημιούργησαν οι διεθνείς δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και το εγχώριο κατεστημένο που υπηρετεί την πολιτική αυτή.

Είμαι βαθιά ευτυχής που ζω αυτή την ιστορική στιγμή.

Θέλω να συγχαρώ ολόκαρδα όλους όσους εκλέχτηκαν με την εντολή να φέρουν σε πέρας την πολυπόθητη ανατροπή του φόβου, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την ισότιμη θέση της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή κοινότητα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου, τους φίλους μου και όλους του πολίτες που με εμπιστεύτηκαν στην πολιτική μου διαδρομή.

Νοιώθω περήφανος που συμμετείχα με τον αγώνα μου στην προσπάθεια αποδόμησης και κατάρρευσης της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο ρόλος της Κοινωνίας Πρώτα ήταν καθοριστικός στη δημιουργία ενός πλειοψηφικού πόλου ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι, κατά την διαδικασία εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας, απέτρεψαν την παράταση του βίου της προηγούμενης κυβέρνησης και άνοιξαν το δρόμο για τις λυτρωτικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Κυρίως, βρέθηκα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την οικοδόμηση πολιτικών συνεργασιών στον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο, ειδικά με την συμμετοχή μου ως επικεφαλής του υποστηριζόμενου από το ΣΥΡΙΖΑ συνδυασμού στις περιφερειακές εκλογές του 2014, στην  Πελοπόννησο.

Η πολιτική αυτή, που ήταν απολύτως αναγκαία για να συγκεντρωθεί η σημερινή ευρύτερη πλειοψηφία, αποτελούσε ένα δύσκολο άλμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από όλα όμως, και για ευνόητους λόγους, χτυπήθηκε σκληρά από το πολιτικό-μιντιακό κατεστημένο που υποστήριζε την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο πρόσωπό μου συγκεντρώθηκαν τα βέλη, όπως ήταν φυσικό, όχι για να βάλλουν εμένα προσωπικά, αλλά για να ανακόψουν μια πορεία επικίνδυνη για τους ίδιους. Η εμμονή τους είναι και το μέτρο της ανησυχίας που τους προκαλεί η πολιτική των συμμαχιών της Αριστεράς.

Σε κάθε πόλεμο υπάρχει και ένας «Πρωτεσίλαος». Λίγο όμως το κακό στην προκειμένη περίπτωση, διότι ο πόλεμος θα κερδηθεί και εγώ προσωπικά συνεχίζω να είμαι μάχιμος, πάντα για τον ίδιο σκοπό: την ανατροπή με όρους ρεαλισμού.

Οδυσσέας Βουδούρης,

Μέλος του Συντονιστικού της πολιτικής κίνησης «Κοινωνία Πρώτα»

Author: Ν Χ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>