Συνέντευξη Οδ. Βουδούρη στην Αυγή: «Μπορούμε να κερδίσουμε για την Πελοπόννησο της Ανάπτυξης και της Αλληλεγγύης»

Πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα του 1ου γύρου; Το δικό σας και εκείνο του αντιπάλου σας;

Το γεγονός ότι ο συνδυασμός μας είναι από τους 4, υποστηριζόμενους από το ΣΥΡΙΖΑ στις 13 περιφέρειες, που παίρνει εντολή για τη μάχη του 2ου γύρου, αποτελεί μια πρώτη νίκη. Επίσης πετύχαμε στην Πελοπόννησο μια συσπείρωση σε σχέση με τις εκλογές του 2012, σαφώς μεγαλύτερη από το εθνικό μέσον όρο.

Από την άλλη πλευρά, το αποτέλεσμα του κ. Τατούλη αποτελεί μια ήττα γι’ αυτόν, αν αναλογιστούμε ότι η αρχική δεξαμενή των ψηφοφόρων του, δηλαδή αυτοί που τον ψήφισαν το 2010 συν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, που τώρα τον στηρίζει, ανέρχεται στο 83% ! Από τη δεξαμενή αυτή έχασε σχεδόν τους μισούς ψήφους!

Αν δεν είχαμε απογυμνώσει το σύστημα Τατούλη-Φούχτελ, αυτό το μείγμα ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και πελατειακής οικογενειοκρατίας, ο κ. Τατούλης, θα είχε λογικά εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Αντ’ αυτού περιορίστηκε στο 43%.

Υπάρχει μια συνεχής ροή αποκαλύψεων για τα καμώματα του Συστήματος Τατούλη, με κορυφαία πράξη την αποκάλυψη ότι η ΕΕ απορρίπτει το σχέδιο διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο…

 Άναυδοι οι πολίτες σε όλη τη χώρα παρακολουθούν το σήριαλ των «Έργων Τατούλη», που ισχυρίζεται ο απερχόμενος περιφερειάρχης, ότι «εγγυώνται το μέλλον». Προφανώς εννοεί το μέλλον των οικογενειακών του επιχειρήσεων, που τροφοδοτεί με τις εργολαβίες της Περιφέρειας.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ αυτό το έγραψε τώρα η ΕΕ, που απέρριψε τη σκανδαλώδη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ για τη «διαχείριση» των απορριμμάτων. Η κατάληξη αυτή ήταν προδιαγραμμένη, αλλά τόσο η Περιφέρεια, όσο και η Κυβέρνηση, προσπαθούσαν να την κρατήσουν μυστική μέχρι… να περάσουν οι εκλογές.

Η διαφορά 43-16 που καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή θεωρείτε ότι καλύπτεται;

Η πλειοψηφία των πολιτών που ξεκάθαρα στρέφονται κατά του Συστήματος Τατούλη υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσοστό του 43%. Χαρακτηριστικό στην Πελοπόννησο είναι πως όλοι οι συνδυασμοί είχαν κεντρικό άξονα στον πρώτο γύρο την καταγγελία αυτού του συστήματος.

Οι δυνάμεις μας στην Πελοπόννησο βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Το διακύβευμα των ευρωεκλογών και η έντονη κινητοποίηση αυτή την εβδομάδα δημιουργούν κυριολεκτικά ένα νέο εκλογικό σώμα. Σε αυτό το σώμα απευθυνόμαστε και λέμε: στον πρώτο γύρο, με την παρουσία πολλών συνδυασμών, ο καθένας εκφράζει μια προτίμηση, βάσει διαφόρων κριτηρίων. Στ 2ο γύρο όμως το διακύβευμα γίνεται πιο απλό. Επιλέγεις πρακτικά ποιον θέλεις να αποκλείσεις και ποιον θεωρείς καταλληλότερο. Εμείς μπορούμε τώρα να ανατρέψουμε το σύστημα Τατούλη και να βάλουμε την Πελοπόννησο στο δρόμο της ανάπτυξης για τους κατοίκους με όρους διαφάνειας και αλληλεγγύης.

Ποια είναι η στόχευσή σας για την 2η Κυριακή;

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ξεκάθαρα πως μοναδικός μας αντίπαλος είναι το Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ. Θεωρήσαμε και θεωρούμε όλους τους άλλους συνδυασμούς ως εν δυνάμει συμμάχους. Εξ΄ αρχής στοχεύσαμε στη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων, με επίκεντρο την αριστερά, την αριστερά που μπορεί να ενώσει. Είναι λογικό να  έρθουμε τώρα σε επαφή με τις δυνάμεις αυτές.

Με τους επικεφαλείς αλλά και απευθείας με τους ψηφοφόρους. Και τους ρωτάμε: αντέχετε άλλα 5 χρόνια σύστημα Τατούλη; Θέλετε η Πελοπόννησος να μετατραπεί σε πειραματική Ειδική Οικονομική Ζώνη του κ. Φούχτελ και της κ. Μέρκελ; Θέλετε να γίνουμε εντός ευρωπαϊκών συνόρων ένας «τρίτος κόσμος» γερμανικής επιρροής, όπου η μιζέρια της ΕΟΖ θα γειτονεύει με τις ιδιωτικοποιημένες όμορφες παραλίες, προσβάσιμες μόνο στους κατέχοντες;

Μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε αυτόν τον κίνδυνο. Ένα όπλο μας έμεινε. Η ψήφος μας. Ας το χρησιμοποιήσουμε πριν είναι αργά!

Αυτό που εισπράττουμε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι μπορούμε να νικήσουμε.

Author: Κ Π

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>