Στην Πελοπόννησο παίζεται ένα θρίλερ

Του Οδυσσέα Βουδούρη*

Στην Πελοπόννησο παίζεται κυριολεκτικά ένα θρίλερ. Ο κ. Τατούλης, οι υπουργοί του κ. Σαμαρά, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ και όσοι βρίσκονται από πίσω, προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν ακόμα μερικές μέρες, ακόμα λίγες ώρες, την αποκάλυψη της αλήθειας. Στόχος είναι να περάσει αυτή η καταραμένη Κυριακή 25 Μαΐου, χωρίς να απογυμνωθεί εντελώς το σκάνδαλο ΤΕΡΝΑ-Τατούλη-Κυβέρνησης.

Η «Ελευθεροτυπία» αποκάλυψε, με συγκεκριμένα έγγραφα, αυτό που λέγαμε εδώ και βδομάδες: η σκανδαλώδης σύμβαση για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου «μπάζει» τόσο πολύ, που δεν μπορεί να εγκριθεί από την ΕΕ, όσες πιέσεις και παρακάλια να πέσουν από Έλληνες εργολάβους και κυβερνώντες. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ο κ. Μπαρνιέ, για να βοηθήσει Σαμαρά-Τατούλη, ήταν να καθυστερήσει την απόρριψη του σχεδίου μέχρι… να περάσουν οι εκλογές.

Ζήσαμε λοιπόν σκηνές απείρου κάλους. Η κυβέρνηση-παραβάτης να κηρύσσει «χαλκευμένα» τα έγγραφα της ΕΕ, που φέρουν όμως γνήσιες υπογραφές. Να προσκομίζει άλλα έγγραφα της ΕΕ, τα οποία όντως απορρίπτουν ενστάσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν σχέση με την ειδική πτυχή του θέματος κοκ.

Ο πανικός τους δεν κρύβεται πια. Ο μόνος που συνεχίζει να κρύβεται είναι ο κ. Τατούλης, ο οποίος δεν τολμά να εμφανιστεί σε δημόσιο διάλογο. Πλέον αντιμετωπίζει και την κατηγορία της «τσαπατσουλιάς» από τους εταίρους του εργολάβους, οι οποίοι βλέπουν τώρα να χάνουν και την χρυσή δουλειά αλλά και τις εγγυητικές επιστολές που έχουν καταθέσει.

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου πολλοί ψήφισαν καλόπιστα τον κ. Τατούλη. Οι αποκαλύψεις για το «πάρτι των σκουπιδιών», είναι προφανώς η σταγόνα που θα κάνει να ξεχειλίσει το ποτήρι της δυσπιστίας τους.

Εμείς καλούμε όλους τους Πελοποννήσιους, που οραματίζονται ανάπτυξη για τους κατοίκους, και όχι για την κερδοσκοπία των μεγαλοεργολάβων, που πιστεύουν πως η διαφάνεια είναι εγγύηση για τη δημοκρατία, να γυρίσουν οριστικά αυτή την σκοτεινή σελίδα.

Ένα όπλο μας έχει μείνει, η ψήφος μας. Ας το χρησιμοποιήσουμε πριν είναι πολύ αργά.

 

* Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «Πελοπόννησος Πρώτα»

Author: Κ Π

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>