Ομιλία Κώστα Αποστόλου στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Βιώνουμε τα τελευταία χρόνια την μεγαλύτερη πολιτική, οικονομική και αξιακή κρίση που γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα μας.

Και βρισκόμαστε στο ιστορικό σημείο, όπου αυτοί που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, το κυρίαρχο από τη μεταπολίτευση πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση που ακόμα το υπηρετεί, καταρρέει οριστικά.

Αλλά καταρρέει εν μέσω κοινωνικής δυστυχίας, προσπαθώντας να συμπαρασύρει στην κατάρρευση ό,τι έχει απομείνει όρθιο.

Εκ μέρους της πολιτικής κίνησης «Κοινωνία Πρώτα», σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε εδώ μεταφέροντας μήνυμα συστράτευσης και πίστης στην μεγάλη ανατροπή που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο στόχος για την Κίνησή μας, είναι η εφαρμογή μιας «άλλης» πολιτικής, με φαντασία και ρεαλισμό, μιας πολιτικής που θα αποδείξει στην Ιστορία ότι η Αριστερά Μπορεί.

Αν υπάρχει στην πολιτική ένας «μονόδρομος», είναι η επιλογή μιας πλατειάς συμμαχίας όλων των αριστερών, δημοκρατικών και οικολογικών δυνάμεων του τόπου, σε μια στέρεη προγραμματική βάση.

Είναι μια συμμαχία που ήδη συγκροτείται, μια συμμαχία που στον πυρήνα της βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέρα με τη μέρα την υλοποιεί και την επεκτείνει.

Οι «δανειστές» (όρος πολύ βολικός στην αοριστία του) και η Κυβέρνηση, προσπαθούν να μας επιβάλουν την αποδοχή της καταστροφής της χώρας και την υποταγή στις επιλογές τους που επιτείνουν την καταστροφή, ως «αναγκαία».

Να αποδεχθούμε σχεδόν ως φυσικό φαινόμενο την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την απορρύθμιση της Παιδείας, της Υγείας, την ανεργία του ενός τρίτου του οικονομικώς ενεργού πληθυσμού, τα συσσίτια, την απώλεια της δυναμικής δημιουργικότητας των νέων που μεταναστεύουν.

Τον μαρασμό αυτής εδώ της περιφέρειας, της Θεσσαλίας, που μπορεί και οφείλει να είναι το κέντρο της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας.

Κι αντί γι’ αυτό, γνώρισε την πλήρη αποσάθρωση του αγροδιατροφικού τομέα, με το κλείσιμο δυναμικών μονάδων, όπως το Εργοστάσιο Ζάχαρης, την ανυπαρξία προοπτικής σύνδεσης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας με την τοπική οικονομία, που ενώ διαθέτει τμήματα αιχμής, για παράδειγμα το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, που αντί να συνδεθεί με τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, αποδυναμώνεται με τη συνεχή περικοπή πόρων και προσωπικού, στο βωμό της «αναγκαίας προσαρμογής» στην πραγματικότητα των μνημονίων.

Προσπαθούν να μας υποβάλουν την ιδέα ότι πρέπει να αποδεχθούμε ως αναγκαία για την «ανάπτυξη», την κατάργηση τελικά της ίδιας της αστικής δημοκρατίας την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Επιστρέφουν,  για μια ακόμα φορά, στο μοναδικό «επιχείρημα» που μπορούν να έχουν: Ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Αριστεράς, θα είναι καταστροφή.

Θα είναι, όντως: Θα είναι καταστροφή για τους ίδιους, θα είναι καταστροφή για το μέχρι σήμερα κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.

 Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή ίσως της πιο βρώμικης προεκλογικής περιόδου, του τελευταίου πλέον όπλου τους.

Η Κυβέρνηση καταρρέει καλλιεργώντας τον φόβο σε εκείνους τους συμπολίτες μας που ακόμα διστάζουν να αντιδράσουν και να συστρατευθούν, με την ελπίδα ότι αυτούς το θηρίο θα τους φάει τελευταίους.

Αλλά στην ιστορία, αυτό που πάντα τρώγεται στο τέλος, είναι το θηρίο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ανατέθηκε η ιστορική ευθύνη της ανατροπής που έπρεπε να έχει ήδη συμβεί και που τώρα είναι απαραίτητη, είναι η προϋπόθεση να ξαναβρούμε πριν απ’ όλα την αξιοπρέπεια μας.

Το εγχείρημα, ξεκίνησε τη διαδρομή του.

Και δεν θα αποτύχει, γιατί δεν μπορεί να αποτύχει.

Γιατί σήμερα είναι η στιγμή.

«Ποιος, αν όχι εμείς, πότε, αν όχι τώρα».

Author: Μ Δ

Υπεύθυνη Τύπου του κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ...

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>