Η νίκη της 20ης Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη πραγματική ευκαιρία της Αριστεράς να κυβερνήσει

Η νίκη της 20ης Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη
πραγματική ευκαιρία της Αριστεράς να κυβερνήσει

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 αποτελεί μια νίκη των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και προσωπικά του επικεφαλής του. Είναι η έκφραση της αποστροφής και η απόρριψη του νεοφιλελεύθερου φθαρμένου πελατειακού συστήματος, που έφερε τη χώρα και τους πολίτες της στο χείλος της καταστροφής.

Η νίκη αυτή αποτελεί επί της ουσίας την πρώτη ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει. Η νέα κυβέρνηση θα επικεντρωθεί, αλλά δεν θα περιοριστεί, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και στα κρίσιμα ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίση. Οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, στο πολιτικό σύστημα και στη λειτουργία του κράτους, καθώς και το καθοριστικό θέμα της ανάπτυξης, είναι τα πρώτα κρίσιμα θέματα όπου η Αριστερή διακυβέρνηση καλείται να δώσει άμεσα το στίγμα της αποφασιστικότητάς της. Χωρίς ιδεοληψίες, με κριτήρια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας, καλείται να δρομολογήσει τομές και ρήξεις. Σε αυτό το σκοπό πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι προοδευτικές και δημοκρατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Η Κοινωνία Πρώτα δηλώνει την αταλάντευτη και αμέριστη υποστήριξή της προς την κατεύθυνση αυτή.

Author: Ν Χ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>