Οι Άνθρωποι

Βιογραφικά μελών Συντονιστικού

Αποστόλου Κώστας – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και της Ανώτερης Σχολής της Επιθεώρησης Δραματικής Τέχνης. Έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ και με ανεξάρτητες σκηνές. Ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εταιρείας Θεάτρου «Αιώρημα», που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα.

Δάσκαλος Υποκριτής σε Δραματικές Σχολές και θεατρικά εργαστήρια, έχει επίσης εργαστεί στην τυπική εκπαίδευση καθώς και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από την θεατρική του δραστηριότητα, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Διαβατών. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Αργυρόπουλος Αργύρης – Οικονομολόγος

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή Ροδόπης το 1960. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Έχει αναπτύξει ενεργή συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή στο συνεταιριστικό κίνημα, ενώ συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γραμματέας της ΝΕ Θεσσαλονίκης του ΔΗΚΚΙ. Ιδρυτικό μέλος και μέλος της πολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης με τη ΔΗΜΑΡ. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Βαφειάδου Άννα – Γεωπόνος Msc, Μουσικός

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων. Εργάστηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνεργάστηκε με φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δ.Ε.Π.Ο.Σ., Δήμοι. Το γνωστικό της αντικείμενο είναι ο Αστικός Σχεδιασμός Υπαίθριων Χώρων, Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Αποκαταστάσεις Ανθρωπογενών Παρεμβάσεων (Χ.Α.Δ.Α κ.α.). Παράλληλα σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και συμμετέχει σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου. Δραστηριοποιείται στο χώρο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (Συναυλίες, Σεμινάρια, Φεστιβάλ).

Βουδούρης Οδυσσέας – Ιατρός χειρουργός

Γεννήθηκε το 1953 στη Βουδαπέστη από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες και μεγάλωσε στη Γαλλία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Παρισίων, έγινε Διδάκτωρ το 1986 και ειδικεύτηκε στη χειρουργική. Απέκτησε τις πρώτες πολιτικές του εμπειρίες στα οδοφράγματα του Μάη 1968. Συμμετείχε στο γαλλικό φοιτητικό κίνημα τη δεκαετία του ’70. Έγινε μέλος του Γαλλικού ΚΚ από το 1969 ως την αποχώρησή  του από Γαλλία το 1991. Από τη δεκαετία του ’80 δραστηριοποιείται στο ανθρωπιστικό κίνημα μετέχοντας σε αποστολές, κυρίως χειρουργικές και σε εμπόλεμες περιοχές. Διετέλεσε πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και αντιπρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης. Στην περίοδο 2001-2004 συμμετείχε, ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πελοποννήσου. Εργάζεται στην Αθήνα όπου ασκεί τη χειρουργική, με εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την ενότητα «Διαχείριση κρίσεων στον αναπτυσσόμενο κόσμο», στο πλαίσιο Μεταπτυχιακού που απευθύνεται σε εθελοντές για ανθρωπιστική δράση. Είναι ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας, ανεξάρτητος μετά από την διαγραφή του από την ΔΗΜΑΡ για την στάση του απέναντι στην μνημονιακή πολιτική και το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Δημητροπούλου Μαρία – Πολιτικός Επιστήμονας

Γεννήθηκε στην Ολυμπία. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Σύγχρονη Ιστορία, Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομική Ιστορία και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σύγχρονη Ιστορία της Μέσης Ανατολής. Εργάστηκε για χρόνια στη Βρετανία στον ιδιωτικό τομέα και σε ερευνητικά ιδρύματα και διεθνείς φορείς. Ήταν υπεύθυνη για τον τομέα έρευνας που αφορούσε στο κόστος της σύγκρουσης της Β. Ιρλανδίας στη Βρετανία, στον Οργανισμό «Safer World». Εξέδωσε το βιβλίο «A Guide to the European Union: institutions, policies and funds». Στη διάρκεια της εργασίας της και των σπουδών της συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό και φοιτητικό κίνημα. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο  ΚΚΕ μέχρι το 1993. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Δίκτυο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού». Από το 2001 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ζαμπέτας Ανδρέας – Οικονομολόγος, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών «Μέδουσα»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε σε δυο πολυεθνικές εταιρείες. Στη συνέχεια δούλεψε σε ανεξάρτητες παραγωγές στην ελληνική τηλεόραση και έπειτα σε χρηματιστηριακή εταιρία. Ταξίδεψε κατόπιν ως φωτογράφος-περιηγητής σε πολλές χώρες σε διάφορες ηπείρους για έξι χρόνια. Όταν επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα αποφάσισε να ζήσει μόνιμα εκτός Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ερέτρια, όπου ασχολείται έκτοτε και ζει από αγρόκτημά του. Παράλληλα ασχολείται με τον εθελοντισμό συμμετέχοντας σε συλλόγους ενεργών πολιτών «Μέδουσα» και «Ναυταθλητικού ομίλου Ερέτριας».

Καραγιάννης Γιάννης – Φυσικός

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1967. Σπούδασε φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην ακουστική και φυσική της μουσικής στα Πανεπιστήμια του Μπέλφαστ και τιου Εδιμβούργου. Επίσης, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ με την οποία ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Ν. Καστοριάς στις εκλογές του Μαϊου 2012. Είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Κατσάρας Στέφανος – Ψυχολόγος

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Αποφοίτησε από το τμήμα  Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου εκλέχθηκε πρόεδρος των φοιτητών για δύο θητείες καθώς και αναπληρωτής Συγκλητικός, ενώ ήταν  τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας φοιτητικός Δίαυλος. Κάτοχος master στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Έχει εργαστεί στη Ψυχιατρική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας καθώς και στο Γραφείο Προληπτικής Ψυχικής Υγιεινής του Π.Ν. Κατά τα έτη 2004 και 2005 συνεργάζεται με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν πάνω σε θέματα εκπαίδευσης προσωπικού και επαγγελματικού stress. Από το 2002 εργάζεται ως μέλος του Δικτύου Ψυχοθεραπευτικής Αθηνών και υπεύθυνος διοίκησης και ανάπτυξης του Δικτύου. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις. Μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. Το 2012 ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στο νομό Καρδίτσας. Είναι παντρεμένος και πατέρας  μια κόρης.

Κεμανίδης Γιάννης – Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στην Αριδαία Πέλλας. Αποφοίτησε από την  Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης  και εργάστηκε σε σχολεία της Αθήνας, Καβάλας, Πέλλας, Τρικάλων. Αποσπάστηκε στη Γερμανία και δίδαξε σε Τμήματα Μητρικής Γλώσσας σε Ελληνόπουλα, στο Αννόβερο, από το 1987-92. Ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό των δασκάλων. Οργανώθηκε στο Κ.Κ.Ε. Αθήνας το 1980. Μέλος της Ν.Ε. Πέλλας του Κ.Κ.Ε. Το 1986 παραιτείται με αίτησή του από το κόμμα. Παραμένει στο Συνασπισμό, όπου εκλέγεται στη θέση του Γραμματέα της Ν.Ε. σε διαδοχικές θητείες. Ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και πρώτος Γραμματέας της Ν.Ε.,  θέση από την οποία παραιτείται προ των εκλογών του 2012. Κατοικεί στα Τρίκαλα, όπου είναι εκλεγμένος στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρικάλων του δήμου Τρικκαίων.

Μουτσινάς Πάρις – Γεωπόνος

Γεννήθηκε στο Τρίκερι Μαγνησίας και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε Γεωπόνος και ασχολήθηκε με ανθοκομικές επιχειρήσεις και εργάστηκε στην ΑΤΕ, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Μέλος του ΚΚΕ από το 1975 μέχρι το1991, στη συνέχεια μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ & ΣΥΡΙΖΑ και το 2009 μέλος της ΔΗΜΑΡ. Εκλέχτηκε βουλευτής της ΔΗΜΑΡ το 2012 και σήμερα είναι ανεξάρτητος βουλευτής. Ασχολείται με τα κοινά από το 1968 σε διάφορους φορείς όπως την Κοινοπραξία Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Ελλάδος. Νομαρχιακός σύμβουλος1995-2002, πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνδικαλιστής της ΑΤΕ για πολλά χρόνια. Μέλος Πολτιστικού και Αθλητικού Σωματείου.  Διετέλεσε Δήμαρχος Ιωλκού. Είναι παντρεμένος με την Αδαμαντία Μουτσινά και έχουν δύο γιούς.

Πανσελήνου Ναυσικά – Ιστορικός τέχνης, Πανεπιστημιακός

Κατάγεται από τη Λαμία. Είναι απόφοιτος του Ιστορικού και Αχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και συνεργάτης του Κέντρου Κοινωνιολογίας της Τέχνης  (Pierre Francastel) στο Παρίσι. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ως καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ανέπτυξε δραστηριότητα σε θέματα παιδείας και τέχνης καθώς και σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών σπουδαστών. Ως μέλος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) δραστηριοποιήθηκε στη δημιουργία μεταπτυχιακών υποτροφιών για επιστήμονες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και για σπουδαστές πανεπιστημίων της Μέσης Ανατολής. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε θέματα παιδείας και τέχνης.

Στυλιανίδης Στέλιος – Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πανεπιστημιακός

Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ψυχολογίας και Διευθυντής του Τομέα Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου της Αθήνας. Αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών, όπου ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Το 1974 οργανώθηκε στην Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΠΟΝ) «Ρήγας Φεραίος» από την οποία αποχώρησε το 1978 με τη  Β” Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. To 1978 έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στη Γαλλία (Paris XII), όπου και εργάστηκε στους τομείς της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της εφαρμογής της Ψυχανάλυσης στο Δημόσιο Τομέα. Είναι ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) και τ. Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (WAPR). Είναι ψυχαναλυτής, μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης (IPA). Έχει διατελέσει κατά τα έτη 2009-2011, Εθνικός Εκπρόσωπος για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Διετέλεσε επίσης Διοικητής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Νταού Πεντέλης (2001-2004) και Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Χαλκίδα (1989-1997).  Κατά τα έτη 2010-2012, διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην Ομάδα Εργασίας για την Αναθεώρηση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης (Ψυχαργώς).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>